Mijn Startopname


Koop nu meteen uw online startopname en voorkom onaangename verrassingen aan het einde van uw huurperiode.

Delen:

Waarom een GOEDE startopname maken?

Wist u dat in 2013 landelijk de gemiddelde mutatiekosten (herstel- / reparatiekosten) per huurwoning uitkwamen op bijna €1300,-? Een deel van deze kosten wordt verhaald op de huurder. Als huurder en/of verhuurder heeft u vast wel eens meegemaakt dat de staat van de woning bij de voor- of eindopname onbekend was en dat dit u op onnodige kosten gedreven heeft.

Wanneer de staat van de woning bij het begin van de huurperiode duidelijk en helder vastgelegd wordt, dan kunnen dit soort vervelende situaties vermeden worden. Om u een handje te helpen bij het opmaken van zo'n rapport bieden wij u "Mijn Startopname", een online software, waarmee u gemakkelijk elke ruimte in de huurwoning gedetailleerd kunt beschrijven en eventuele bijzonderheden vermelden. Op het moment dat u de woning weer verlaat kan met dit rapport bij de hand de eindopname gedaan worden.

"Mijn Startopname" is bedoeld voor zowel de huurder als de verhuurder, omdat beide partijen belang hebben bij een duidelijke opname van de staat van de woning om conflicten te voorkomen. De kosten voor het gebruik van de software bedragen €3,95 per opnamerapport.

 

Gezien op tv?

9 januari 2016 was LucideHome, met haar softwareprogramma voor startopnames te zien in het programma Woontips van RTL4.

Heeft u de uitzending gemist? Kijk dan hier alsnog naar het videofragment van de uitzending.

Hoe werkt het?

In de Winkel koopt u "Mijn Startopname", welke u kunt betalen met IDEAL of PayPal. Nadat u uw aankoop heeft gedaan krijgt u een mail toegezonden met een link om in te loggen. Eenmaal ingelogd kunt u naar het menu Inspecties, waar een inspectie aangemaakt is met de door u opgegeven persoons- en adresgegevens.

Vervolgens doorloopt u iedere ruimte in de woning en beschrijft u de verschillende items en hun staat.

Bijvoorbeeld:

In de ruimte 'Woonkamer', beschrijft u het item 'Houten vloer', welke zich in 'Redelijke' staat bevindt. Er 'zitten wat krassen' op, omdat de vorige eigenaar een hond hield. De foto's die u maakt van de vloer én de krassen erop voegt u toe aan dit item.

Aangezien het een ZAV item is geeft u ook aan dat u deze wilt 'Overnemen' (of niet).

Nadat u de woning doorlopen hebt, beëindigd u de inspectie en kunt u het eindrapport, bestaande uit een standaard brief naar de verhurende partij en het overzicht van alles waar u zojuist verslag van hebt gedaan, uitprinten en/of per mail versturen.

Belangrijke toelichtingen!

Wifi hotspot

Voor het gebruik van de software heeft u internet nodig. Het kan zijn dat er in de woning nog geen internet aanwezig is. In dit geval kunt u uw telefoon als wifi hotspot gebruiken, u gebruikt dan het internet van uw belbundel.

Om te weten hoe u een portable hotspot van uw telefoon maakt, kunt u het beste even zoeken op Google:
"Portable hotspot maken [telefoon type]"

Heeft u geen smartphone, dan kunt u het inspectie fomulier downloaden en meenemen. Maakt u foto's met uw fotocamera en wanneer u thuis bent kunt u het omzetten naar de software.

Foto's

Wij adviseren met klem het gebruik van foto's in uw opnamerapport.

Voor optimaal gebruik van de software is het belangrijk dat de foto's die u toevoegd niet al te zwaar/groot zijn.

Een foto van 150-200 kb of 700x700 px is een prima formaat.

Is de foto die u toe wilt voegen van groot formaat, dan kunt u deze verkleinen met vrijwel elk programma waar u normaalgesproken uw foto's mee bekijkt op uw computer. Zorg hierbij wel dat u de lengte/breedte verhouding behoudt.

Meestal bestaat er een menu Bewerken > Schalen, of iets vergelijkbaars, waar u dit mee kunt doen.

Handleiding

De handleiding voor het gebruik van de software kunt u vinden in het menu nadat u ingelogd bent.